Kombi montajına başlamadan önce ilk olarak monte edilecek yerin belirlenmesi gerekir. Kombi için en uygunu baca borusunun uzun olmayacağı bir mesafedir. Çünkü baca borusunun uzun olması kombinin çalışmasında çeşitli problem ve arızalara neden olabilir. Ayrıca kombi bacasının yukarı doğru eğimli olmamasına da dikkat edilmelidir. Aksi taktirde yoğunlaşan suyun kombinin fan motoruna doğru akması sonucu parçalar yanabilir.
-
Kombinin nereye takılacağı belirlendikten sonra belirlenen duvara matkap yardımı ile askı bağlantıları monte edilir. (Kombinin ağırlığını kaldırabilecek askı bağlantı ve ekipmanları kullanılmalıdır.)
-
Daha sonra kombiyle birlikte verilen hermetik baca çıkışı için şartnamede istenilen koşullara göre yer açılır.
-
Sıcak ve soğuk su tesisat boruları alt bağlantı setleri ile bağlanarak kombiye monte edilir. (Kombinin alt bağlantı setlerinin CE Standardına göre üretilmiş olması gerekir.)
-
Tesisat yapıldıktan sonra tesisat gidiş dönüş bağlantıları, olası bir sorunla karşılaşılmaması amacıyla kontrol edilir. (Montaj sırasında plastik alt bağlantı seti, 2 tane vana ve pislik tutucu kullanılır.)
-
Alt bağlantı setleri bağlandıktan sonra tesisata su dolumu gerçekleştirilir ve su kaçağının olup olmadığı tespit edilir. (Su dolumunu gerçekleştirdikten sonra peteklerden hava alma işlemini unutmayın.)
-
Gaz bağlantısı yapılır, gaz kaçağı olup olmadığına bakılır.
-
Eğer yoğuşmalı kombi montajı yapılıyorsa yoğuşma giderinin olması gerekir.
-
Kombi montajı için gerekli olan kalorifer, su ve doğalgaz tesisatı yoksa gerekli işlemler ekstra ücretlendirme karşılığında yapılır.
-
Montaj için gerekli olan ek baca, kombi dolabı gibi malzemeleri de ekstra ücret karşılığında temin edebilirsiniz.
-
Tüm bu eksiklerin de giderilmesinin ardından yukarıdaki adımlar takip edilerek kombi montajı tamamlanır.